Γιατί πρέπει να ακούμε 1 ομιλία την ημέρα ?

Για να έχετε πρόσβαση στον κατάλογο πρέπει να συνδεθείτε αφού εγγραφείτε δωρεάν.

Γιατί πρέπει να ακούμε 1 ομιλία την ημέρα ?

Δημοσίευσηαπό tsimpaki » 17 Μαρ 2009, 21:23

Οι ομιλίες ακούγονται άνετα , όταν κάνουμε δουλειές του σπιτιού , όταν μαγειρεύουμε , όταν περπατάμε , όταν τρώμε κτλ. δηλ. σε ανεκμετάλλευτους χρόνους . Βοηθάνε πάρα πολύ να δυναμώσουμε την πίστη μας , να ανανεώσουμε τις αποφάσεις μας και να παραμείνουμε στην μετάνοια. Εχουν το θετικό ότι μας μεταφέρουν το ασκητικό πνεύμα των ομιλούντων ειδικά όταν προέρχονται από ασκητές μοναχούς .
Η ωφέλεια είναι πολύ μεγάλη για αυτό μην αφήνετε να περνάει η μέρα αν δεν ακούσετε τουλάχιστο 1 ομιλία .
Ειδικά εμείς οι χρήστες του internet όπου αφήνουμε τον εαυτό μας πολλές ώρες σε άσκοπη περιήγηση στο ιντερνετ και ξεχνάμε ότι "περί ενός εστί χρεία" !
η καρδία μου τω φόβω σου σκεπέσθω , ταπεινοφρονούσα , μυ υψωθείσα απο σου εκπέσει...
Άβαταρ μέλους
tsimpaki

Δημοσ.: 2
Εγγραφη: 11 Μαρ 2009, 08:44
Ονομα: vagelis
Λίγα λόγια για τον εαυτό σας: αραγε θα σωθούμε ?
πόσες ομιλίες ακούτε την εβδομάδα ?: 4
Ποιός είναι ο αγαπημένος σας ιεροκήρυκας ?: γερ. Εφραίμ πρώην Φιλοθείτης ,
Κατάσταση: έγγαμος λαικός,
Πόλη κατοικίας: ηράκλειο

Re: Γιατί πρέπει να ακούμε 1 ομιλία την ημέρα ?

Δημοσίευσηαπό Valerios » 25 Μαρ 2009, 19:15

Οταν ακούμε ομιλίες εχουμε τον ευατό μας πάντα σε εγρήγορση και προσπαθούμε να είμαστε σε μετάνια.

Προσπαθώντας να τους μιμηθούμε στους γεροντάδες το καταδύναμη μήπως και σωθούμε.

Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ του Θεού ελέησε τον αμαρτωλό.

Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς.
Valerios

Δημοσ.: 20
Εγγραφη: 20 Μαρ 2009, 11:33
Ονομα: παναγιώτης
Λίγα λόγια για τον εαυτό σας: ατομό με ειδικες ανάγκες
πόσες ομιλίες ακούτε την εβδομάδα ?: 4
Ποιός είναι ο αγαπημένος σας ιεροκήρυκας ?: γέρ. Εφραίμ σκήτη Αγίου Ανδρέα,
Πόλη κατοικίας: Θεσσαλονίκη

Δημοσίευσηαπό SOFIA » 30 Ιουν 2009, 16:37

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΧΕΙ ΚΑΙ Η ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ.Η ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΕΝΤΟΝΟ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΗΘΟΣ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΔΕΝ ΘΟΗΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ Η ΙΣΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ.Ο ΠΑΤΗΡ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΑΝΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΔΡΟΣΕΡΟ ΑΕΡΑΚΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΠΟΛΥ.ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΘΕΣΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ "ΤΕΜΠΕΛΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ"ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ.
SOFIA

Δημοσ.: 1
Εγγραφη: 30 Ιουν 2009, 16:12
Ονομα: sofia
Λίγα λόγια για τον εαυτό σας: ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ.
πόσες ομιλίες ακούτε την εβδομάδα ?: 20
Ποιός είναι ο αγαπημένος σας ιεροκήρυκας ?: π. Στέφανος Κονάνος ,
Κατάσταση: ιερομόναχος,
Πόλη κατοικίας: thessaloniki

Δημοσίευσηαπό kety » 26 Ιαν 2010, 21:21

ΟΧΙ ΜΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΕΧΩ ΤΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ ΚΙ ΑΚΟΥΩ ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΙΖΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΧΩΡΟ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ KETY
kety

Δημοσ.: 1
Εγγραφη: 02 Απρ 2009, 21:03
Ονομα: Κατερίνα
Λίγα λόγια για τον εαυτό σας: ΕΙΜΑΙ 60 ΧΡΟΝΩΝ ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΗΤΕΡΑ 3 ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ 4 ΕΓΓΟΝΩΝ ΜΕΝΩ ΣΤΗ ΒΕΛΙΚΑ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΦΩ ΣΕ CD ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΙΡΑΖΩ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ
πόσες ομιλίες ακούτε την εβδομάδα ?: 1
Ποιός είναι ο αγαπημένος σας ιεροκήρυκας ?: Δημ. Παναγόπουλος,
Πόλη κατοικίας: ΒΕΛΙΚΑ

Επιστροφή στην Ομιλίες - βυζαντινή μουσική - βιβλία

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

-gr